26-03-12

Van winteruur naar zomeruur

Bert Kempenaers werd zondag 5de Sen. op het BK marathon Lier. Bert bereikte de finish na 2h46'24". Een afzonderlijk verslag van Bert's prestatie vind je elders op deze blog.

In het eigen trainingscentrum werd de Blaarmeersenloop georganiseerd. Ondanks de overschakeling naar het zomeruur, stond iedereen netjes op tijd aan de start :

  • Christ Willems won de 10K bij de dames (39'55")
  • Tomas De Bock liep ook de 10K en werd 2de Sen. (36'04")
  • de 3de vertegenwoordiger in de 10K was Serge Demaere en hij werd daarbij 6de Mas. (40'24")
  • Michael Borremans koos voor de langste afstand (15K), Michael finishte als 19de Mas. (1h4'17")

Gert Van Poucke verkoos iets verderop van start te gaan. In Issy les Moulineaux (departement Hauts-de-Seine) werd de Grand Prix F.F.TRI. de Duathlon Issy les Moulineaux gelopen en gefietst. Deze wedstrijd (ten zuidwesten van Parijs) was tevens de 1ste etappe van het Franse clubkampioenschap. Het fietsparcours was uitgetekend in het centrum van de stad en de loopproef ging door in het Parc de l'Ile Saint Germain. Gert werd, tussen internationale toppers en subtoppers, 13de op een deelnemersveld van 67 (1h19'07").

Iets minder goed verging het Kjell Vanmelkebeke. Kjell trok naar het Westvlaamse Geluwe voor de opening van het regionaal duatlon seizoen. Na een goede fietsproef kon Kjell, wegens een pijnlijke kuit, niet meer starten aan het laatste loopgedeelte.

001.JPG002.JPG003.JPG004.JPG005.JPG006.JPG007.JPG008.JPG

 

20:40

Bert wordt 5de Sen. op het BK marathon te Lier

Op het BK marathon in Lier stonden zowel Bert Kempenaers als Steven Dobbelaere aan de start. Bert had zijn ambities een beetje teruggeschroefd wegens zijn zeer drukke agenda van de voorbije weken, waardoor hij zich voorgenomen had trager van start te gaan.

Ook coach Kurt was ter plaatse om Bert en Steven aan te moedigen. Dit was echter niet zo evident, want met de fiets mocht je niet overal doorheen. Na 16km zag Kurt beide atleten voor het eerst en dit op een uitstekende plaats (in een straal van 1km kon Kurt de lopers op 6 plaatsen opnieuw zien). Steven was mee met een grote kopgroep, gevolgd op enkele minuten door Bert die er zeer rustig en ontspannen bij liep. Wel kampten beide atleten met bevoorradingsproblemen (eigen drank stond onoverzichtelijk op de tafel waardoor ze enkele bidons gemist hebben). Gelukkig stonden de supporters van Bert strategisch opgesteld en kreeg hij door hen regelmatig drank aangereikt. Steven daarentegen had minder geluk, hij kon maar 2 maal drinken en dat begon zwaar door te wegen aan de spieren. Na 28km begon het vochtprobleem op te spelen waardoor het weinig zin had om nog door te gaan, met een opgave als gevolg. Bert bleef onderweg maar babbelen en voelde zich dus goed. Na 21km kwam hij door in 1h24 en dit met de rem erop. Hij bleef zijn groepje goed volgen maar na 35km voelde hij zich veel te goed om te blijven zitten. In de laatste 7km maakte hij nog 2’ goed en werd beloond met een knappe tijd (2h46), wat hem een 16de plaats opleverde. Achteraf bekeken is Bert iets te traag gestart maar hij houdt er wel een goed gevoel aan over, wat heel belangrijk is voor een 1ste marathon. Beide atleten zien we wellicht terug in een najaarsmarathon, de vraag is alleen waar?

BK I.jpgBK II.jpgBK IV.jpgBK V.jpgBK VI.jpg

18:02

18-03-12

Extra fotobijlage Sfinx Ekiden 2012

JM SD II.jpgER LV II.jpgCW II.jpgER I.jpgER II.jpgER LV I.jpgJM SD.jpgKDS FH.jpgKDS I.jpgKDS II.jpgKDS LH.jpgKS I.jpgLH KS.jpgLH KS II.jpgLV I.jpgLV II.jpgNT I.jpgNT II.jpgCW I.jpg

08:05