27-12-11

2 organisaties die ondertussen een traditie geworden zijn

Op Boxing Day stond zoals de traditie het voorschrijft de Tieltse kerstcorrida geprogrammeerd. AV Molenland hertekende het volledig verkeersvrije parcours en zorgde ervoor dat de toeschouwers verschillende keren per ronde de atleten konden toejuichen. De Hallentoren (erkend als UNESCO-werelderfgoed) was het centrale punt van de avond waar bijna 1500 lopers in ideale omstandigheden hun sportief jaar in stijl konden afsluiten. In de ruim 5K voor de dames werd Natalie Tijtgat 9de en Linda Hermans 13de. Voor deze wedstrijd werden geen afzonderlijke leeftijdsklassementen opgemaakt.

Het sluitstuk van de avond was de 10K. Gert Van Poucke hield de spanning er in tot het laatste moment. In een man tegen man duel trok hij aan het langste eind en won de corrida. Kjell Van Melkebeke werd 16de bij de Seniors. Ook Stefaan Vanroose was van de partij. Hij ging als 22ste Senior over de finish. Met een achteraf goed gevulde Europahal zullen de organisatoren ongetwijfeld tevreden geweest zijn.

Eerder op de dag werd er ook gecrosst. AS Rieme organiseerde hun 65ste Internationale Augustijn Kerstveldloop. Tegelijkertijd ook de Memorial Tom Compernolle. De Masters dames werden 4700m voorgeschoteld. Net geen podiumplaats, maar met haar 4de plaats keerde Christ Willems tevreden naar huis terug. Thomas Meuleman werd 28ste Senior in de korte cross heren (2800m). De wedstrijdstatistieken gaven nog mee dat er 781 lopers/loopsters de spikes aantrokken, komende van 56 clubs.

Christ Rieme.jpgChrist Rieme II.jpgThomas Meuleman Rieme.jpgLinda finish.jpgNatalie finish.jpgGert.jpgKjell.jpgStefaan.jpgsmurf.jpg

02:04

De commentaren zijn gesloten.